Alabárdos Étterem

A copfstílusú Béró-ház Szeged első kétemeletes épülete, 1810-ben építették Vedres István tervei alapján. Lépcsőházának klasszicizáló kovácsoltvas rácsa 1826-ban készült, díszkapuját Meszlényi János munkája 1968-ból.

Földszintjén, belső udvarában és a szomszédos épület dongaboltozatos termeiben az Alabárdos étterem, Szeged egyik legrégibb tradicionális magyar étterme üzemel.

1967. július 01-én esti órákban nyitotta meg kapuját az Alabárdos Étterem, a patinás és korabeli szemmel nézve osztályon felüli vendéglátó egység. Majd ezt követően július 2-án a minőségi borkóstoló hely, a Borozó. Itt kínálták a mai napig híres zsíros kenyeret.

Mi a mai tulajdonosok 2015. novemberében vettük át a patinás éttermet. Tervünk, hogy vissza hozzuk az egykor szebb napokat látott étterem miliőjét, hangulatát és egy elegáns éttermet tudjunk prezentálni, minőségi, részben saját alapanyagból álló ételeket biztosítva a Szegedi illetve a Szegedre utazó vendégeknek, turistáknak.

Vissza a főoldalra